Zpět
Úspěchy ve volejbalu
04.05.2017
Úspěchy ve volejbalu

    Velkým úspěchem pro naši školu skončilo krajské finále škol ve volejbalu. Dívčí družstvo zvítězilo ve všech 3 utkáních a stalo se tak školním přeborníkem Libereckého kraje. V zápasech se projevila sehranost hráček, na níž většina týmu pracuje v oddílu Bižuterie. V momentech, kdy se hra tak trochu nedařila, jsme zase zabrali jako tým a holky zaskočily jedna za druhou. Na tom pracujeme od září při úterním ranním kroužku i při hodinách TV. Dívky už dlouho ukazují, že mají volejbal rády a že se hrou dokážou bavit. Možná i proto jsme občasný nepříznivý stav utkání otočili v náš prospěch.

    Ve vítězném týmu hrály Pavlína Lubasová, Bára Bernichová, Pavlína Lubasová, Zuzana Horejšová, Lucie Živnůstková, Simona Dandásová, Kateřina Horčičková a Karolína Hornová. V současné době má Petr Hlaváček na škole pod volejbalovým dohledem (na kroužku) ještě dalších 6 hráček: Veroniku Trdlovou, Annu Brůnovou, Lucie Šulcovou, Lucii Horákovou, Lucii Balickou a Kateřinu Koškovou. Tyto dívky tvořily naše B družstvo, které hrálo úspěšně v okresním kole, kde například porazilo Gymnázium Dr. Randy.

    Nesmíme zapomenout ani na chlapce. Ti na poslední chvíli a bez systematického tréninku doplnili chybějící školy v okresním kole. Tam překvapivě obsadili 2. místo za Malou Skálou, která pak následně vyhrála kolo krajské.V neposlední řadě musíme ještě připomenout, že okresní i krajské kolo volejbalu pořádala v Městské hale Jablonec n.N. naše škola. Bezchybnou organizaci zvládl Petr Hlaváček za pomoci volejbalistek, které nebyly členkami hrajícího družstva. Ve funkci rozhodčích působily středoškolačky, které hrály za Liberecku v minulých letech. Protože se jedná o soutěž Sportovní ligy základních škol O pohár ministryně, budeme jako vítězové bojovat v kvalifikaci 16. 5. 2017 v Jičíně o postup do republikového finále.




 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -