Zpět
Konverzace v německém jazyce
19.04.2018

I v letošním školním roce se žáci připravili na konverzační soutěž v německém jazyce. Nejprve proběhlo školní kolo, ze kterého ti nejlepší postoupili do kola okresního, které se konalo 12.2. ve Vikýři. Naši žáci soutěžili ve 2 kategoriích – nepostupové pro žáky 8. ročníku, kterou vyhrál Pavol Fuka z 8.A, ale ani Sabina Šťovíčková z 8.C a Danyl Ždanov z 8. A se neztratili a jsou dobrým příslibem pro příští rok. Druhá kategorie byla postupová pro žáky 9.ročníku, kterou vyhrála Zuzana Abrahamová před Lucií Šulcovou, obě z 9.C. Tyto dvě žákyně se pak 15.3. 2018 vydaly soutěžit v krajském kole v Liberci. Zde obsadily 5. a 7. místo. Nutno podotknout, že v této kategorii soutěží spolu s žáky ze škol s rozšířenou výukou jazyka.

V praxi si obě děvčata konverzaci v němčině mohla vyzkoušet při již tradičním přijetí žáků primátorem města Bautzen, kam nás pozvala naše partnerská škola Lužicko-srbská. Toto setkání proběhlo dne 16.4. 2018 a děvčata odjela v doprovodu pana ředitele Jiřího Čeřovského a učitelky NJ paní Heidemarie Polívkové.

Nyní nás čeká od 14. do 18.května návštěva žáků z partnerské školy v Kaufbeuren. Do programu se zapojí žáci 8.a 9. ročníku naší školy.

                                                                                                          Heidemarie Polívková


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -