Zpět
Návštěva Prahy a planetária
27.10.2018
Návštěva Prahy a planetária

V úterý 16. 10. 2018 se páté třídy vydaly na exkurzi do našeho hlavního města. Ještě za tmy jsme odjížděli od školy a Praha nás přivítala krásným slunečným počasím.

Naši prohlídku jsme začali na Pražském hradě. Po nezbytné kontrole batohů jsme se vydali nejprve do Chrámu svatého Víta, prošli se Zlatou uličkou, nakoukli jsme do věže Daliborka (nikoho si tam ve vězení nenechali), prohlédli si Vladislavský sál a nakonec jsme na prvním nádvoří zhlédli výměnu hradní stráže.

Nerudovou ulicí kolem hostince U Dvou slunců jsme sešli na Malostranské náměstí a poté jsme došli na Karlův most. Kampu a Čertovku jsme si prohlédli z mostu, odkud se také na nás blýskala zlatá střecha Národního divadla.

Z Karlova mostu jsme se vydali na Staroměstské náměstí, kde nás přivítal nově opravený Orloj. Po zhlédnutí Orloje jsme vyrazili Pařížskou ulicí kolem Židovského města k Čechovu mostu, kde na nás již čekal autobus. Odtud jsme zamířili do Planetária.

V planetáriu jsme zhlédli pořad s názvem, Kde začíná vesmír. Děti utratily poslední penízky, svezly se na lunárním modulu a pak nás již čekala cesta domů. Notně unavení, ale spokojení jsme dorazili opět za tmy domů.

Fotogalerie


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -