Zpět
Padesátka žáků naší školy v Londýně
28.10.2012
 Padesátka žáků naší školy v Londýně
  Ve dnech 15. – 19. října se padesát žáků naší školy v doprovodu třech pedagogů účastnilo jazykově poznávacího zájezdu do Velké Británie, organizovaného agenturou Student´s Agency.

  Účastníci zájezdu v pondělí odpoledne nastoupili do autobusu a vydali se na cestu do Londýna. Do hlavního města Velké Británie dorazili v ranních hodinách následujícího dne. První den si prohlédli hlavní pamětihodnosti velkoměsta – budovy Parlamentu, Westminsterské opatství, obdivovali  budovy z výšky během jízdy na Londýnském oku, prošli okolo sídla předsedy vlády v Downing Street, Buckinghamského paláce- sídla britské královny, dále pokračovali přes  kruhové náměstí Piccadilly na Trafalgarské náměstí. Zde strávili příjemné dvě hodiny prohlídkou obrazů Národní  galerie. Kousek dál je čekal znovu autobus, který je zavezl do hostitelských rodin, v nichž si mohli konverzací s rodilými mluvčími ověřit své jazykové dovednosti.

  Následující den odjeli autobusem do královského sídla ve Windsoru, kde je čekala prohlídka druhého největšího hradního komplexu na světě. Po obědě je autobus opět vrátil Londýnu a cestovatelé navštívili tři významná muzea- History Nature, Science nebo Victoria and Albert Museum. Ani tři hodiny nestačily, aby si prohlédli všechny expozice, a tak snad získali inspiraci, kam by se ještě jednou rádi podívali při další návštěvě.

  Ve čtvrtek, den odjezdu z Londýna, dopoledne mladí turisté prozkoumali středověký Tower, pokračovali procházkou přes Tower Bridge ke Katedrále svatého Pavla. V ní měli možnost vystoupat až na vnější ochoz věže a  znovu si prohlédnout Londýn z výšky. V tržnici Covent Garden konečně utratili zbytky kapesného a nastoupili na loď. Plavbou po řece Temži se dostali do čtvrti Greenwich. Už za šera vystoupali k budově staré observatoře, uviděli místo, kudy probíhá nultý poledník, posledním pohledem se rozloučili s Londýnem, nastoupili do autobusu a vydali se na cestu domů.

  Do Jablonce se vrátili po druhé hodině odpoledne unaveni, ale věříme, že i plni dojmů a nezapomenutelných zážitků.

 FOTOGALERIE: https://picasaweb.google.com/101707302715500908380/Londyn2012


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -