Zpět
Úspěch v krajském kole olympiády v němčině
24.04.2023
Úspěch v krajském kole olympiády v němčině
Krásné páté místo v krajském kole olympiády v německém jazyce obsadila Nikola Dědková z 9.B. O tom, jaké to bylo, napsala: 

"Po 3 letech s mými německými zkušenostmi jsem se 16. 3. 2023 vydala na krajské kolo olympiády v německém jazyce. Po několika hodinách přípravy s paní učitelkou Kahanovou a po 3 letech výuky s paní učitelkou Čermákovou jsem věděla, že to chci zkusit a sama sobě ukázat, co vlastně dokážu. Mým cílem nebylo uspět na prvních třech místech, ale získat zkušenost, což se povedlo. Krajské kolo se odehrálo v libereckém Větrníku, kde proběhly obě dvě části zkoušky. Jedna ústní a jedna poslechová. Z mé vlastní zkušenosti můžu říct, že mluvení je opravdu snazší. Obsadila jsem 5. místo z 16 účastníků. Jediné, co bych vám ještě ráda, sdělila je, že i přesto, že je to druhý jazyk, používejme ho a učme se ho, protože se sebou budeme více spokojení jen v případě, že se budeme v něčem posouvat!

Moc děkuju jak paní učitelce Kahanové, tak paní učitelce Čermákové za pomoc a za to, že mě dostali až sem. Und das ist Ende. Tschüs!"



 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -