Zpět
Vítězství dívek v okresním finále basketbalu
19.12.2014
Vítězství dívek v okresním finále basketbalu
V pondělí 15. prosince se v Městské hale v Jablonci nad Nisou uskutečnilo okresní finále školního basketbalu dívek, které v letošním školním roce probíhá celorepublikově v rámci Sportovní ligy základních škol s názvem O pohár ministra. Tomu odpovídaly i poháry, míče a sladkosti, které při slavnostním vyhlášení výsledků předal všem družstvům pořadatel  z Okresní rady Asociace školních sportovních klubů Petr Hlaváček.
Dívky všech 4 zúčastněných jabloneckých škol si za své basketbalové výkony všechny ceny plně zasloužily. Jednotlivá družstva měla ve svém středu aktivní hráčky basketbalu především z oddílu Bižuterie. Jejich učitelé tělesné výchovy Jitka Drábková, Petra Kahanová, Jana Málková a Jaroslav Klimenta je vhodně doplnili šikovnými dívkami a v rámci tělesné výchovy na školách připravili opravdu kvalitně. Děvčata nejenže neměla problém s basketbalovou technikou a dodržováním pravidel, ale navíc ukázala hru s přesnými přihrávkami a rychlými protiútoky, kdy zakončení dvojtaktem bylo samozřejmostí. K vidění byla organizovaná obrana s doskoky a minimem faulů a v útocích i poměrně přesná střelba ze střední vzdálenosti. O vítězství ZŠ Liberecká například rozhodlo proměnění 3 trojbodových košů ze 4 pokusů v závěrečném hracím období – 75% úspěšnost nevidíme ani v lize.
Konečné pořadí 1. ZŠ Liberecká (bude reprezentovat okres v krajském kole), 

2. ZŠ Arbesova, 3. Gymnázium Dr. Antona Randy, 4. ZŠ Mozartova je sice důležité, ale mnohem důležitější je fakt, že turnaj, který měli pod rozhodcovskou taktovkou Antonín Gilar a Jiří Kornel, proběhl v přátelské a fair play atmosféře, měl výbornou sportovní úroveň a ukázal, že jablonecký basketbal i na úrovni základních škol má vysokou kvalitu a dobrou budoucnost.  

Autor článku Petr Hlaváček


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -