Zpět
Velký úspěch dívek v krajském kole v plavání
15.12.2015
Velký úspěch dívek v krajském kole v plavání
Na závody v Jilemnici 4. 12. postoupila z okresu 2 družstva našich dívek. Ty nejstarší si mohly v případě vítězství vybojovat postup na republikové finále. To jsme ostatně dlouho plánovali, protože v této věkové skupině máme kvalitní plavkyně. Bohužel se počet v družstvu z různých důvodů zmenšoval, oproti okresu chyběly Šikolová, Milichovská, Netolická, a tak jsme museli nasadit náhradnice. A právě výkony Abrahamové a Vachkové a samozřejmě i bojovnost stálých členek Janderové, Grusové, Fořtové a Holubcové v individuálních startech nás v krizovém momentě zachránily. Děvčata potom vyhrála obě štafety a z 1. místa v krajském kole postoupila na závody do Jindřichova Hradce, kde se na konci ledna poměří se 14 nejlepšími družstvy v rámci celorepublikového finále.  To se naposledy povedlo v roce 1996, kdy byly dívky v Olomouci.
A radost nám udělaly i dívky mladší, které ve složení: Brožková, Bedrníková, Franců, Šťovíčková, Krimová a Studničková taktéž získaly titul krajských přebornic škol. Takže to vypadá,že v kategorii dívek nastává zlatá éra. Je ovšem potřeba i nadále poctivě trénovat.
Na fotkách z bazénu v Jilemnici vidíte společné foto obou družstev a předání cen již jistým účastnicím republikového finále.

 


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -