Zpět
Dejme knihám druhou šanci - darujme je!
16.02.2016
Dejme knihám druhou šanci - darujme je!

V pondělí 15. února odstartoval projekt s názvem Daruj knihu. Naše škola je jednou ze sedmi jabloneckých základek, které se akce účastní. Celý projekt připravilo statutární město Jablonec, inspirováno Mezinárodním dnem darovaných knih, který připadá na 14. února. Letošní nultý ročník je pilotním, se zaměřením na dětské knihy a dětského čtenáře. Motto celé kampaně zní: Dejme knihám druhou šanci – daruj knihu!

Každý žák naší školy se může, bude-li chtít, do projektu zapojit. Stačí, když doma nalezne knihu, k níž se nehodlá v budoucnu vracet. Je totiž docela možné, že by taková kniha mohla potěšit další čtenáře, zkrátka – dostala by „druhou“ šanci…

Darování knih má svá pravidla:

-        s darovanou knihou je třeba odevzdat i formulář s písemným souhlasem rodičů (formuláře k dispozici v knihovně a kabinetě češtiny u P. Endlerové)

-        darovaná kniha by měla být nepoškozená, zachovalá, vydaná po roce 1995, primárně určená pro děti a mládež

-        všechny darované knihy budou opatřeny nálepkou s logem projektu a nápisem „Jsem darovaná“

-        darované knihy rozšíří fond naší školní knihovny, popřípadě můžeme některé předat pořádajícímu subjektu – tj. magistrátu, který se postará o umístění v městské knihovně či DDM Vikýř. Všechny darované tituly budou zaevidované v seznamu, z něhož bude patrné i to, kde najde kniha svůj nový domov

-        všichni dárci dostanou od magistrátu města Jablonec malou sladkou odměnu

Celá akce skončí 31. března. Moc se těšíme na nové přírůstky do naší školní knihovny a jsme zvědavi, jakými tituly žáci sami aktivně obohatí nabídku knihovny a čítárny na terase.

Knihy i s formuláři lze odevzdávat průběžně až do 31. března vyučujícím češtiny na 2. stupni, třídním učitelkám na 1. stupni nebo přímo do kabinetu češtiny P. Endlerové, která zodpoví případné dotazy žáků či rodičů.

Těm, kteří se zapojí, předem VELMI DĚKUJEME, a všem přejeme radost z četby knížek!


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -