Zpět
Ohlédnutí za lyžařským kurzem 2016
02.03.2016
Ohlédnutí za lyžařským kurzem 2016
Ve 2. polovině února zdárně proběhl lyžařský kurz našich 7. tříd, přestože ve městě to v letošní zimě moc lyžařsky nevypadalo. Instruktory jednotlivých družstev byly tělocvikářky Petra Kahanová, Karolína Smetanová, Petra Rucká, vychovatelka Kateřina Ťukalová a vedoucí kurzu Petr Hlaváček. Sjezdařům dále pomáhal pan Miloš Studnička. Na lyžích se objevilo 61 dětí z celkového počtu 78 v 7. třídách.
Poměrně dost dětí bylo začátečníky, další měli s lyžováním už zkušenosti a několik dětí bylo dokonce z řad závodních lyžařů. Tomuto složení odpovídal především program sjezdařů,kteří postupně navštívili sjezdové tratě Jablonecka dle jejich zvyšující se obtížnosti. Byli jsme U pily v Lučanech, na Severáku, na Smržovce a závěrečný den proběhl na Tanvaldském Špičáku.
Běžkaři lyžovali na tratích v okolí Bedřichova. Kromě každodenního tréninku techniky jízdy klasickým způsobem i bruslením jsme podnikali výlety, aby děti poznaly části Jizerské běžecké magistrály. Zajeli jsme si postupně na Novou louku, na Hřebínek, na přehradu Černá Nisa a na Kristiánov.
Všem sedmákům, kteří výuku lyžování v rámci našeho kurzu velmi dobře zvládali, přejeme do budoucna trochu více sněhu a hlavně sluníčka, aby jejich lyžařské zážitky byly ještě krásnější.
Na snímku vidíme 2 družstva běžkařů na stadionu v Bedřichově.

 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -