Zpět
Dvoudenní návštěva v partnerské škole v Bautzenu
08.10.2012
 Dvoudenní návštěva v partnerské škole v Bautzenu
  Ve středu 26. září členové DPS Rolnička, družstvo volejbalistů a pedagogický doprovod odjeli do družební školy v Bautzenu. Po srdečném přijetí se smíšené družstvo volejbalistů utkalo s týmy místní základní a střední školy a gymnázia. Naše družstvo vybojovalo 3. místo.
  Členové pěveckého sboru se zúčastnili projektového dne pořádaného spolkem Domovina v rámci Slovanského dne. Jednalo se o aktivity v různých jazycích na stanovištích. Po obědě v místní školní jídelně následoval kulturní program, na kterém vystoupil i DPS Rolnička se svým programem. Potom někteří naši žáci převzali Certifikát euroregionálních kompetencí pro život a práci v Euroregionu Nisa. V podvečer jsme se vydali na historickou prohlídku města s průvodkyní. Po večeři jsme pak odjeli do mládežnické ubytovny v Sohlandu.
   Druhý den po snídani jsme odjeli zpět do Bautzenu a odtud v doprovodu kolegyň s družební školy do dětského parku plného dobrodružství v Einsiedelu nedaleko Görlitz. Odpoledne jsme se rozloučili s našimi skvělými průvodkyněmi a vrátili se zpět do Jablonce.
  Ke škole jsme dorazili přesně podle plánu v 18 hodin všichni plni dojmů a zážitků se rozešli do svých domovů.  
  Byla to opět zdařilá akce našich obou škol a všichni se již těšíme na naše další setkání na jaře příštího roku. Tentokrát naše přátele přivítáme u nás v Jablonci.

 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -