Zpět
Jak jsem se účastnil letošní olympiády
10.03.2021

Kryštof Karel Svobodný (9. C) - redaktor Školního expresu

Většina tohoto školního roku probíhá velmi zvláštně. Nyní se dokonce všichni žáci učí distančně. Netradičně se také konala okresní kola zájmových olympiád.

Školní kola se uskutečnila ještě před Vánoci, když mohli všichni žáci normálně chodit do školy. Avšak bylo tam několik rozdílů oproti normálu. Měl jsem tu příležitost zúčastnit se olympiády z češtiny a olympiády z dějepisu. Jelikož se ale v tu dobu nesměli stýkat žáci z jiných tříd, tak se olympiády nemohly psát odpoledne v jedné učebně. O olympiádu z češtiny byl větší zájem, a tak bylo rozhodnuto, že se bude odehrávat během normální vyučovací  hodiny českého jazyka. U dějepisné to bylo trochu jinak. Uskutečnila se sice odpoledne, ale v jedné učebně byli jen žáci ze stejné třídy, takže probíhala hned v několika učebnách současně.

Okresní kola se pak uskutečnila zcela distančně. Paní učitelky nám v obou případech poslaly interaktivní PDF soubor, který jsme za přítomnosti na videohovoru a během časového úseku vyplnili. Při odesílání nám sice jednou nastaly technické problémy, které se nám ale naštěstí podařilo včas vyřešit. Domácí prostředí mi ale při vyplňování vyhovovalo víc než školní lavice. Každému však vyhovuje něco jiného. Každopádně to byla velmi zajímavá zkušenost.


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -